Boule och middag med våra grannar lördag och söndag KM i boule på Rosaleda...

Sedan länge bestämt att vi tillsammans med våra närmaste grannar...Hans och Monica skulle ta ett par spel med boule på vår bana då de var lite sugna då de provat och tyckt det var kul...men alla regler satt väl inte riktigt där.

Vi bor ju tre meter ifrån varandra och har tydligen helt olika tider...alla dagar i veckan. Nu träffade vi på dom utanför på gatan och bestämde att på lördagen skulle vi ses på banan och spela...Kul!!

(OBS! Lånade bilder)


Vi hade lite annat att göra innan då det varit jättevarmt och skulle åka och vattna hos våra vänner i LaZenia…

Efter boulespelet gick vi på Dansken vid Los Locos och åt Rödspetta med remouladsås...men vi hoppade pommes...en liten öl till och sedan blev det vila upp sig till i morgon...


Tog det lugnt dock då min rygg och mina knän inte orkar med så mycket aktiviteter och söndag blir en lång och tröttsam dag då KM mix Dubbel skall avgöras i boule. Jag spelar med maken mot 4 andra lag i en viss ordning...sk Monrad-system.

Första lottningen blev ju riktigt spännande då vi fick Anton som är en mycket duktig spelare och Mona emot oss...shit hur skall det här gå?? Vi ligger under med 2-11 och tänker att det här kommer ju gå åt pipsvängen...men nu får vi tänka positivt...och vi klättrade bit för bit tills det stod 10-11. Då får maken iväg ett bra skott och plötsligt vann vi matchen helt otippat och vi var lika chockade som motståndarna. Kul spel blev det ju i alla fall. Anmäler vinsten till sekretariatet och undrar hur vi kommer att bli lottade i Monrad-systemet nu??


Hm...nästa omgång blir vi lottade med Astrid och Rejo...ojojojo...det blir värre och värre, och vi gick in i spelet med fel inställning att detta kommer vi aldrig att klara...de tävlar på hög nivå och har många års erfarenhet...Matchen var fort över...13-0...så det blev den bistra sanningen.

Nu fick vi i alla fall en liten paus och hann klämma i oss en korv och öl eller vin...Jag var supertörstig då det är 24 grader ute...och rejält svettigt.

Övriga spel blev förluster för oss då det är otroligt jobbigt att koncentrera sig i 4 matcher under dagen men en rolig erfarenhet för oss att vara med om. Vi kom i alla fall inte sist som vi trodde...och det var ju skönt.

Efter fyra spel var det två lag som vunnit alla sina matcher...men klotskillnaden var stor. Ändå blev det omspel och en 5:e match suger verkligen musten ut vem som helst när man tror sig ha vunnit och får spela särspel igen...

Till sist stod Lisbeth och Clas som segrare och Gun och Benny som tvåa, trea Mona och Kjell.

Tydligen var reglerna sådana i alla fall denna dag och man får rätta sig efter tävlingsledaren...men kändes ju inte helt rättvist i slutänden...Rätt eller fel beslut vet jag inte...

Toktrötta var vi ju alla efter dagens spel...och det kostar på koncentrationen mm...vi orkade bara äta en fisk/räkgryta innan vi slocknade tämligen tidigt...efter en supertrevlig dag...