Sitta i karantän i Spanien och Fars Dag 19/3...

Man kan inte riktigt förklara hur det känns att vara tvungen att sitta i karantän dag ut och dag in...då dagarna tenderar att bli likadana fast ändå inte. Idag är det helgdag och Fars Dag och alla butiker är stängda vilket en del verkar ha missat...ja det gäller att läsa på hela tiden och vara uppdaterad.

Vissa dagar är man totalt handlingsförlamad och vissa stunder tar man sig samman och gör något vettigt av tiden som bara rinner iväg.

Städar upp i förråd på balkongen, tvättat upp en del, sorterat, rensat och slängt allt som belastar en och ej är nödvändigt att ha kvar.

"Facetajmar" med några vänner, pratar i telefon och försöker hitta på olika saker att göra... om man orkar. Humöret pendlar hela tiden...från lågt till högt...och man blir jätteglad när någon ringer och/eller hör av sig...

Inte sover jag särskilt bra heller...vaknar varannan timme ungefär...och undrar vad klockan är...men spelar ju ingen roll alls...i detta läge!! Bara närmare en ny långtråkig dag...och förhoppningsvis ett slut på denna karantän.
 
 
 
 
 
 


Att läsa känns som en god tanke men det är bara det att man inte kan koncentrera sig att läsa en bok...bläddrar i några gamla tidningar, löser lite korsord, tittat på TV och kollar Nyheterna samt alla inlägg som kommer från olika instanser på Facebook...spelar spel...

I går kväll kom ju förståss "Fakenews" att man skulle stänga alla dörrar och fönster för att det skulle sprutas och saneras via helikopter PM 11, vilket för övrigt inte var ett dugg sanning i...när man läst meddelande om och om igen...och med så mycket felaktigheter förståss…

Man är ändå på helspänn hela tiden att "snaran" dras åt ytterligare...men alla måste ju ha mat och förnödenheter...plasthandskar delas ut i affärer, vantarna "spritas" mm för att undvika smitta. vi "spritar" metallhandtag mm när maken varit ute och handlat för säkerhets skull...så vi försöker verkligen tänka oss för hela tiden.

Tur vi har en balkong att gå ut på, 1 person i hushållet har rätt att gå och handla till närmaste affär, uppsöka apotek, rasta hunden utanför porten, slänga sopor mm så en hel del lite mänskliga rättigheter har vi allt.

Jag har dock inte utnyttjat denna möjlighet ännu då maken nog behöver större "space" och gjort alla ärenden med inhandling av mat, sophantering mm. Idag är det nog en vecka sedan jag var ute och längtar så mycket efter att bara ta en promenad, gå längs stranden eller åka till boulebanan och spela, träffa vänner och äta gott på restaurang.

En sådan självklarhet är inte längre möjlig och det är lite svårt att ta in...

Folk som trotsar förbudet och ge sig iväg i alla fall riskerar att böta upp till 600 Euro så det känns ju inte som ett vettigt skäl att ge sig ut...och riskera något. Roligare kan man ju ha för pengarna.

Som tur är har jag mina blommor på balkongen och de blir rejält ompysslade nu i dessa karantäntider...vilket inte alltid är fallet då vi annars har fullt upp omkring oss...
 
 
 
 
 
 


Och...det bästa av allt...efter min behandling på Nordic Fysio i min rygg så har min rygg blivit såååå mycket bättre...Har inte alls de smärtorna jag har haft i ett år nu med kramper i rygg, rumpa och ben mm...så det är ljuset fn i tunneln...

Och att träffa nära och kära hemma förståss...men det lär väl dröja ett bra tag till tyvärr... Hoppas vi hörs snart 😍